Centre concertat per la Generalitat de Catalunya 972261391 [email protected]

En el context de les activitats per celebrar el Dia de la Dona, la Fundació Educativa Cor de Maria, va organitzar el proppassat 3 de març, la xerrada virtual  “Eduquem en el consentiment, una visió del no és no”.

La ponent, l’Honorable Irene Rigau va fer una exposició d’un tema complex però el seu enfocament clar, rigorós i alhora proper i didàctic va ajudar al més del centenar d’assistents a encarar-lo de manera profitosa.

L’exconsellera va parlar de com ha evolucionat el discurs sobre el consentiment sexual els darrers anys arreu de món, de com moviments com el MeToo o la violació en grup de la Manada a Espanya van plantejar la necessitat de canviar el paradigma i, finalment, com la legalitat vigent està donant resposta a aquesta qüestió.

L’exconsellera va dedicar bona part de la seva intervenció a mostrar, sovint amb exemples quotidians, com les famílies i l’escola tenim múltiples possibilitats per incorporar valors i actituds que ens ajudin a educar dins del principi d’igualtat en les relacions entre homes i dones: l’ajornament de les satisfaccions, la gestió de la frustració, l’exemple del respecte i parlar obertament del tema són algunes de les accions que podem dur a terme perquè els nostres infants i joves entenguin i facin seu que el no és no i només el sí, és sí.

Amb aquesta xerrada, el seguit d’activitats educatives que fem i farem a totes les aules i els missatges que difonem des de xarxes socials de les nostres escoles, la Fundació Educativa Cor de Maria vol aportar el seu granet de sorra i un bri d’esperança i acció transformadora per a un futur d’igualtat de gènere i sense violències masclistes.

Us convidem a veure la gravació de la webinar “Eduquem en el consentiment, una visió del no és no”. Irene Rigau.

De ben segur gaudireu d’una estona agradable i profitosa.