Els artistes Piet Mondrian i Oskar Schlemer han estat escollits per l’alumnat de Maria Reina i el Cor de Maria, respectivament, com a inspiració per les propostes dels dos edificis.

L’Escola Cor de Maria-Maria Reina participa, com cada any, en la nova edició de Lluèrnia. Des de l’11 al 27 de novembre les façanes dels edificis de Maria Reina i del Cor de Maria es convertiran en els suports de dues intervencions del projecte que porta per títol “Els fars de la Bauhaus”. Un projecte que l’organització de Lluèrnia ha proposat a tots el centres educatius de la comarca. La Bauhaus va ser una escola d’Art creada el 1919 a Weimar, Alemanya, que promovia la creativitat, el pensament lliure i l’art aplicat al seu entorn. A partir de les obres artístiques del professorat d’aquella escola, homes i dones artistes, dissenyadors i arquitectes, el nostre alumnat s’ha pogut inspirar per fer una interpretació que, a manera de fars urbans, s’il·luminaran cada dia entre les 6 i les 9 del vespre. Dos fars, els dels nostres dos edificis, que es sumaran als de les altres escoles per configurar una acció conjunta.

A Maria Reina, després de parlar sobre diferents artistes de la Bauhaus, es va acordar fer un treball sobre Piet Mondrian, artista que ha inspirat els nostres nens i nenes amb el seu ús tan característic del color i les formes geomètriques. Durant unes setmanes ho hem estat treballant a l’aula amb diferents tècniques i materials per, posteriorment, fer el muntatge que es podrà apreciar a les finestres del nostre edifici. En la seva realització han participat tots els alumnes d’infantil (des dels més menuts de P-3 als més grans de P-5) guiats per tot l’equip docent de l’etapa i amb el disseny artístic elaborat per l’especialista de Plàstica, Laura Vegas.

Al Cor de Maria, a partir dels projectes de l’alumnat de 1r, 3r i 4t d’ESO, ha sortit escollida la proposta realitzada per Marian Vayreda, de quart. En aquest cas, l’artista de referència ha estat Oskar Schlemmer, l’obra més coneguda del qual és una col·lecció de vestuari amb formes geomètriques per a diferents obres de teatre. En Marià ha creat onze personatges, inspirats en aquells, que representen diferents estats d’ànim en relació al coronavirus. El treball final s’ha realitzat col·lectivament.

Autor foto portada: GERARD SERRAT