Al llarg d’aquest 3r trimestre, l’alumnat de 2n d’ESO ha realitzat diverses activitats de divulgació científica per tal d’aprendre a divulgar coneixements i conceptes científics.

Una de les activitats que han realitzat dins d’English Science, ha sigut la creació d’un pòster científicamb l’objectiu de difondre les tasques que realitzen dues de les organitzacions ecologistes més importants a nivell internacional i donar-les a conèixer: Greenpeace i la World Wildlife Foundation (WWF).

Una altra de les activitats que han realitzat, ha sigut la creació d’un videoblog, també en anglès, on han aplicat diferents tècniques de separació de mescles a partir d’una mostra d’aigües residuals que el mateix alumnat ha recollit en diferents indrets de la ciutat d’Olot. L’objectiu de l’activitat ha sigut obtenir aigua lliure de contaminants utilitzant materials del nostre entorn quotidià.

Dins de l’àrea de química i física, han tingut l’oportunitat de crear unarticle científicexplicant un fenomen quotidià a través del model cineticorpuscular.

Un any més hem participat en la nova edició del concurs x(p)rimenta 2019, iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que té com a objectiu filmar un experiment senzill en vídeo per il·lustrar algun principi científic o tecnològic.

Podeu veure alguns dels resultats dels treballs realitzats en les següents fotos i enllaços:

Principi de conservació de la massa

Comportament dels gasos

Fem una cromatografia