El passat dimarts, 16 de gener, Mo Sirra (Bagdad), artista, dissenyador, comissari d’exposicions i resident a la darrera edició de la Residència Faber*, Urbanisme, va conduir una acció participativa pel centre d’Olot amb l’alumnat de sisè de primària.

El centre d’interès del seu treball és la relació i el conflicte entre l’espai urbà i les activitats socials. Aquest treball es basa en el desenvolupament de nous models que puguin tenir un paper decisiu en  la transformació de la societat. Seguint la seva investigació, En Mo Sirra ens va preparar una acció col·lectiva per diferents espais d’Olot.

Va ser un recorregut que va tenir una durada de dues hores i mitja. Va començar a l’aula, va acabar a la Plaça Campdenmàs i va ser en llengua anglesa. L’objectiu era fer-nos adonar de la força del col·lectiu, de la necessitat de comptar amb els companys i les companyes, de la importància de saber parlar i escoltar, i de les possibilitats d’interacció amb la ciutat. Aquestes són les accions que es dur a terme: uns senzills dibuixos amb punts i línies; uns cartells que l’alumnat portava durant el recorregut anunciant que ells eren el futur del nostre present; una lectura col·lectiva a les escales de Sant Esteve (tots van llegir alhora una de les pàgines del llibre que individualment havien escollit prèviament), i una acció amb cordes on es lligaven entre ells i a diferents elements, primer al pati de l’antic hospital, i després a la Plaça Campdenmàs.

L’alumnat, que s’ho va passar molt bé, va poder participar en una activitat que tenia per objectiu viure una experiència simbòlica de creixement.

*Faber, residència d’Arts, Ciències i Humanitats  de Catalunya a Olot, un lloc on escriptors, traductors, artistes de disciplines diverses, acadèmics i científics treballen en els seus projectes personals.