Una trentena d’alumnes i professors de les escoles Liceo Classico Dante Alighieri, Ravenna, Itàlia; Bishop Vaughan Catholic School, Gal.les, Regne Unit; Özel Çağ Koleji, Mersin, Tarsus, Turquia i Zespól Szkól Ekonomicznych Secondary Technical School, Starogard Gdanski, Polonia van visitar la nostra ciutat del 4 al 8 de novembre per assistir a la primera trobada del projecte. El professorat i alumnat europeu, que es va allotjar amb les famílies de l’alumnat de 4t d’ESO, va participar en diverses activitats i visites organitzades per l’escola Cor de Maria, coordinadora del projecte.

El projecte, que té com a objectiu endinsar-nos en el passat dels països participants, a través de la seva història, cultura, llengua i tradicions, per tal de trobar lligams comuns, pretén també trencar tòpics i prejudicis fomentant la cooperació i comunicació intercultural i la comprensió i el respecte per altres pobles i cultures.

En aquesta primera trobada hi ha hagut molta implicació per part de tothom: alumnes, famílies acollidores, escola i professorat. El resultat ha estat molt positiu i engrescador. L’intercanvi i la convivència durant aquesta setmana ha representat per l’alumnat una experiència molt positiva i una pràctica intensa de la llengua anglesa.

S’espera que les bones sensacions de la primera trobada continuïn al llarg de tot el projecte. En aquest moment, els alumnes i professors dels diferents països, inclosos els alumnes del Cor de Maria d’Olot, ja han començat a treballar per preparar la propera trobada del projecte que serà a l’escola de Gal·les, el proper mes de febrer.

Us convidem a visitar el vídeo de la trobada fet pels propis alumnes.