PROJECTE “CINEMA I VALORS, EL VALOR DEL CINEMA”

PROJECTE “CINEMA I VALORS, EL VALOR DEL CINEMA”

LA LLUITA PER LA LLIBERTAT I ELS DRETS HUMANS

Els alumnes de 4t d’ESO iniciem la fase expositiva del nostre projecte: “Cinema i valors, el valor del cinema”. El projecte ha passat per diverses fases: des de l’elecció del tema, la definició de les qüestions a les que volíem respondre, el consens sobre la metodologia, la cerca de recursos, la definició de les tasques a realitzar i la planificació dels experts. En aquest moment del curs iniciem el fet de compartir amb tot el grup de companys i companyes el coneixement i l’experiència que ens ha aportat el treball realitzat en grups cooperatius.

El projecte s’ha inspirat en diverses obres cinematogràfiques destacant:“ Dotze anys d’esclavitud” de Steve McQueen (2013).

La metodologia a partir de la qual respondrem a les qüestions plantejades serà variada i ha estat decisió de cada grup de treball: el debat sobre els drets humans i la violència a la societat actual, un taller sobre el respecte als drets humans, la reflexió a partir de la visita d’experts i l’anàlisi comparativa del tractament del tema a diverses obres cinematogràfiques.

unnamed