Premien treball de recerca sobre els casals catalans a l’exterior

Premien treball de recerca sobre els casals catalans a l’exterior

 “La teranyina catalana”, una aproximació a la Catalunya exterior a través de l’estudi dels casals catalans realitzada per alumnes de l’escola Cor de Maria d’Olot, és un dels 65 premis als alumnes que ha atorgat la XXXVIII edició dels premis Baldiri Reixac 2015- 2016.

 

El treball de recerca “La teranyina catalana, aproximació a la Catalunya exterior a través de l’estudi dels casals catalans”, realitzat per un grup d’alumnes de l’escola Cor de Maria d’Olot, ha estat guardonat amb el Premi Baldiri Reixac 2015-2016. El treball és una aproximació als casals catalans d’arreu del món, tot estudiant el seu origen, la relació amb l’exili polític, les seves activitats, les seves dificultats i inquietuds. Els alumnes es van posar en contacte amb representants dels casals de cada país per obtenir informació de primera mà, van fer servir la comunicació digital en diversos formats, la geolocalització i la realització de diverses webs per donar a conèixer la seva tasca.

La xerrada de l´Antoni Montserrat, Secretari General de la FIEC, a l´inici del treball, la sortida al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, així com l’ajuda de Dani Gimeno, cap d’àrea de les comunitats catalanes a l’exterior, i l’entrevista a la seu de Generalitat amb Carles Capdevila i Andreu Pros, responsables de casals argentins,  van ser elements molt important per emmarcar i motivar el treball.

4558a559-24e7-482b-81a4-5c9e2407968a