Participació de l’alumnat de 3r ESO de l’escola Cor de Maria al concurs “Pica Lletres” de TV Ripoll.

Pica Lletres és un concurs que permet als adolescents competir i divertir-se participant d'una activitat cultural senzilla i engrescadora: lletrejar paraules en català. És un concurs eficaç per aprendre ortografia de manera educativa i lúdica alhora, que entreté, fomenta i promou l'ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l'oral, i el que és també important, contribueix a mantenir la riquesa lingüística i cultural del nostre país.

En aquesta edició hi participaven concursants procedents de les comarques del Ripollès i la Garrotxa. Segons el resultat dels aparellaments realitzats prèviament i per sorteig, s'adjudicava a cada centre un calendari de competició.

A l'escola, després d'haver treballat a classe el lletreig i preguntes basades en lectures juvenils, es van escollir sis alumnes (tres del grup A, Pere Ayats, Dani Chen i Antonia Pinto; i tres del grup B, Elba Casanova, Carla Martín i Marc Oliveras) per representar el curs, i la resta vam assistir com a públic al Centre Cívic Eudald Graells de Ripoll per animar-los.

Les competicions entre centres es varen celebrar els dies 2 i 3 de febrer. El divendres dia 4 es celebraven les semifinals i la final. Un dels nostres grups (grup A) va arribar a les semifinals i van guanyar la final després de lluitar amb moltes ganes i il.lusió. Moltes felicitats als guanyadors! També cal felicitar la resta d'alumnat que va assistir com a públic i els va animar en tot moment.

El concurs serà retransmès per TV Ripoll i el calendari ens el comunicaran d'aquí a pocs dies.

Ara només queda desitjar molta sort al qui serà representant del grup per participar a la Gran Final, que es farà a Barcelona la primera setmana de juny. De la Gran Final de “Pica Lletres” se'n farà un programa de televisió de 60 minuts de durada.