El nostre menjador

La nostra escola dóna una gran importància al servei de menjador escolar, ja que el considerem un moment important per aprendre i consolidar els hàbits alimentaris saludables i practicar el fet de saber estar a la taula, tot compartint un espai i un temps amb els companys i companyes, és a dir, considerem que l’àpat va més enllà de la necessitat d’alimentar-nos per convertir-se en un moment educatiu, en un marc social i cultural concret.

Objectius

a- Assolir uns bons hàbits a la taula,  com ara utilització correcte dels coberts, utilitzar adequadament el tovalló, adoptar una postura correcta a la taula, acabar-se els aliments servits, parlar en veu baixa, saber escoltar la música ambiental i respectar el ritme dels companys.

b- Tenir un tracte respectuós amb companys/es i monitors/es, saber demanar “si us plau” i donar les gràcies, parlar correctament amb un to adequat i mai amb la boca plena.

c- Saber valorar la importància d’una alimentació variada, cal que els nois i les noies s’acostumin a menjar una mica de tot i coneguin les característiques positives dels aliments. En aquest sentit hem introduït un plafó explicatiu al menjador.

d- Conèixer i saber gaudir de les tradicions alimentàries de Catalunya i consumir i valorar els aliments frescos de temporada.

NORMATIVA DEL MENJADOR

  • Si hi ha alguna incidència important amb algun nen/a (febre, es fa mal…)les monitores s’encarregaran d’avisar la família i informar el/la tutor/a.
  • Si algun nen/a ha de prendre medicació, caldrà que es porti el medicament amb la recepta del metge, on hi consti la dosis i l’autorització dels pares.
  • Cal que les famílies comuniquin, amb un informe del metge, les possibles al·lèrgies o incidències  alimentàries  dels seus fills.
  • Quan el comportament d’algun alumne/a es consideri que altera la convivència del menjador, es farà una nota d’incidència a la família, que el nen o nena haurà de portar signada l’endemà. Caldrà informar el/la tutor/a de la incidència.
  • No es pot deixar menjar al plat.
  • Dins del menjador s’haurà de guardar l’ordre i els hàbits propis del lloc.
  • Cal que l’alumne/a entri al menjador tranquil, sense córrer i segui correctament on li corresponguiñ
  • Cal parlar en un to de veu adequat.
  • No es pot jugar a la taula.
  • Cal menjar correctament i no molestar als companys.
  • Cal no aixecar-se mentre s’està menjant.
  • Cal rentar-se les mans abans i després de dinar.

La cuina Cor de Maria- Maria Reina està en mans de Miquel Coderch, que realitza una cuina casolana, senzilla i amb productes de qualitat. Coderch dur a terme un menú diari, exclusiu per la nostra escola, combinant la realització en el seu obrador de Sant Joan les Fonts, amb l’acabat a la cuina de l’escola, àmplia i ben preparada, depenent del procés d’elaboració del plat.

Ús de cookies

Aquest web utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. Més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies