L’Escola Cor de Maria participa en un dels projectes seleccionats en la BECA BÒLIT MENTOR 2014-2015 del Centre d’Art Contemporani de Girona.

L’Escola Cor de Maria participa en un dels projectes seleccionats en la BECA BÒLIT MENTOR 2014-2015 del Centre d’Art Contemporani de Girona.

 

Amb la voluntat d’apropar als estudiants la pràctica i la comprensió de l’art contemporani, el Centre d’art Contemporani de Girona va convocar la tercera edició de la Beca Bòlit Mentor. En aquesta van quedar seleccionats quatre projectes de quatre professors d’art de quatre centres de secundària de la província de Girona: Ester Baulida (INS Alexandre Deulofeu, Figueres), Josep Masdevall, (INS Josep Brugulat, Banyoles), Conxa Moreno (INS Montgrí, Torroella de Montgrí)  i Servand Solanilla (Escola Cor de Maria, Olot). La proposta d’aquesta beca consistia en realitzar un projecte de creació artística amb un grup d’alumnes de cada centre des de la idea inicial fins a l’exhibició del treball en una sala d’exposicions. Per dur-ho a terme, el coordinador del projecte, Àlex Nogué, va desplaçar a cadascun dels professors a un centre diferent del seu propi. D’aquesta manera van resultar aparellats l’INS Alexandre Deulofeu i l’INS Josep Brugulat, per un costat, i l’INS Montgrí i l’Escola Cor de Maria, per l’altre. La professora i artista Conxa Moreno de l’INS Montgrí ha estat realitzant, des de l’octubre passat, el projecte La vida mirada amb els següents alumnes de 3r i 4t d’ESO de la nostra escola: Diego Duran, Saidy Flores, Tània Garcia, Jordi Colomer, Carla Puigdomènech, Karan Heer, Andrea Almaraz i Loredana Cracan, Marc Juvanteny i Suliman El Idrissi. Servand Solanilla ha realitzat el projecte Exercicis des del costat dret amb un grup de nou alumnes de 4t d’ESO de l’INS Montgrí. Durant la tercera setmana d’abril s’organitzarà una activitat a la nostra escola,  amb la presència de la Conxa Moreno, per donar a conèixer aquesta experiència als alumnes de secundària. Properament us mostrarem, a partir d’aquesta mateixa web, imatges del procès i de les diferents activitats  previstes.

Aquestes són les dates de l’exposició i de les activitats paral·leles que es duran a terme a Girona:

Exposició:

Del l’1 d’abril al 31 de maig de 2015

Inauguració, dimecres, 1 d’abril, a les 19h

Bòlit_La Rambla. Sala Fidel Aguilar (al capdamunt de les Rambles, junt a l’oficina de turisme)

 

Conferència:

“Creativitat i ensenyament. 3 aportacions singulars”

Dimecres, 8 d’abril, de 2015, 19 h

Centre Cultural La Mercè. Sala Pati (darrera de l’Ajuntament)

Francesc Serés, escriptor

Montse Romaní, investigadora i productora de projectes que creuen les arts visuals amb el cinema, la pedagogia i la política

Josep M. Jori, catedràtic d’Escultura de la Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona.

 

Visita comentada a l’exposició:

Dissabte, 11 d’abril de 2015, 18 h

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

Visita comentada a l’exposició “L’art de saltar” pels artistes i amb la participació dels estudiants dels quatre centres.

 

POSTER