Benvolgudes famílies,

El context de crisi en el que vivim és un bon moment per repensar i construir un nou model educatiu basat en valors com l’austeritat, la solidaritat o la perseverança, que ja formen part del nostre Caràcter propi.

El nostre projecte educatiu prioritza per aquest curs 2011- 2012, sota el lema “ Un món millor és possible” i “Creixem i ens fem persones” , tot un seguit d’activitats, des de les matèries, la tutoria i les activitats de centre que abasten tots els cursos de l’escola, de P3 a 4t d’ESO i que tenen com a grans columnes els següents aspectes:

1- Educació basada en el cap, el cos i el cor.

És a dir una educació integral, que no tingui només en compte el saber. Els projectes artístics, expressius i creatius tenen molta potència per aquesta educació.

2- L’alumnat, l’infant i el jove, com a centre del projecte educatiu.

Volem un alumne/a actiu en el seu aprenentatge. El mestre/a passa a ser de “qui sap” a l’acompanyant del procés educatiu. Cal saber aprendre i desaprendre per poder navegar en el món actual. Aquests plantejaments demanen treballar la responsabilitat i la llibertat personal.

3- La diversitat com a font d’experiències i situacions reals d’aprenentatge.

L’aprenentatge es fa també a partir de la interrelació entre nens i nenes.

4-El nen aprèn de la seva relació amb l’entorn

D’una banda el contacte amb la natura, com un element bàsic i potent i de l’altra una relació i un diàleg amb l’entorn proper i participació en la vida comunitària de la qual formen part els alumnes.

5-L’escola entesa com a comunitat educativa a partir d’un projecte educatiu comú i compartit.

Participació de pares i mares com a un eix actiu que suma: col·laborant, dialogant, marcant límits i afavorint l’esforç que demana tot aprenentatge.

Esperem que el curs 2011- 2012 sigui ben profitós i que, com diu el nostre lema, la convivència ens faci créixer com a persones.

Atentament,

L’Equip Directiu