Portes obertes, projecte de convivència i exposició al Cor de Maria

El dia 27 d’ abril, a les 7 de la tarda,   hem realitzat a l’Escola Cor de Maria una jornada de portes obertes, on els alumnes de P3 fins a   4t  d’ESO han mostrat a la comunitat educativa diversos treballs realitzats a partir del projecte de convivència del centre: “Convivència i Civisme”.

Els treballs han estat variats i molt ben elaborats i han anat des de l’educació vial, bones maneres a la taula, civisme i esport, actituds cíviques a la ciutat, construcció d’objectes amb material de rebuig…entre d’altres.

A la sala d’actes del centre, i en el marc del mateix projecte de convivència, s’ha pogut visualitzat la versió àmplia del lip dup del centre produït per l’alumnat de 4t d’ESO i dirigit per l’Albert Pujol.

 Aquest mateix dia s’ha inaugurat una exposició  sobre la biblioteca històrica del centre escolar amb el títol : “Descobreix la Biblioteca Històrica del Cor de Maria, 1845-1975”. En aquesta exposició es vol mostrar a la ciutat d’ Olot  una part del conjunt de llibres, enciclopèdies i material escolar  que es conserven  en el nostre centre i   que al llarg dels anys ha  servit    per l’ ensenyament de moltes noies  de la ciutat d’ Olot i rodalies.

En aquesta exposició es mostra una part del fons bibliogràfic, amb l’ objectiu de donar-lo a conèixer,  i mostrar, també, un  material històric prou important per estudiar els diferents models pedagògics que s’ han succeït al llarg dels anys en l’ educació femenina al nostre país.

L’AMIPA de l’escola també va estar present a la vetllada, tot mostrant als pares les seves iniciatives i les avantatges de formar part d’aquesta associació escolar.

El dia 27, doncs, la  nostra escola es va omplir de pares, familiars i olotins en general, que van valorar molt positivament i van fer seu el nostre projecte de convivència.