Projecte Comenius-Assicuació Multilateral “OUR COMMON EUROPEAN ROOTS” (“Les nostres arrels europees comunes”).

logocomenius

Un dels principals components que conformen la nostra identitat com a éssers humans és el nostre passat, i les persones i els esdeveniments que van formar part del nostre passat. Hem d’estar agraïts a tots els que ens van precedir, perquè part del que som avui és gràcies a ells. De la mateixa manera, la història dels diferents països europeus és un dels principals components que constitueixen la identitat d’Europa en l’actualitat.

Aquest projecte és una recerca en el passat de cadascun dels països participants, a través de la seva història, cultura, llengua i tradicions. L’objectiu principal és trobar lligams entre les diferents cultures que formen la Unió Europea, comparar-les i treure conclusions sobre les diferències i similituds que ens enriqueixen i ens uneixen, fent que l’alumnat s’adoni que no som tan diferents uns dels altres. Sota la hipòtesi que les diferents cultures europees estan connectades d’alguna manera per vincles similars, el projecte té com a objectiu desenvolupar en l’alumnat la consciència de pertànyer a una Europa comuna, sense renunciar a la seva pròpia identitat i cultura.

A través de la participació en aquest projecte, volem fomentar la cooperació i la comunicació intercultural i enfortir el sentit de ciutadania europea, basat en la comprensió i el respecte per altres pobles i cultures.

 

Escoles participants:

Fundació Privada Cor de Maria d’Olot (coordinadora). Olot, Catalunya, Espanya.

Private Cag College. Mersin, Tarsus, Turquia.

Liceo Classico “D. Alighieri”. Ravenna, Itàlia.

Bishop Vaughan Catholic School. Swansea, Gal.les, Regne Unit.

Zespól Szkól Ekonomicznych Secondary Tech.School. Starogard Gdanski, Polònia.